2012. február 8., szerda

A fekete farkas éjszakája

Itt van egy nagyon régi irományom. Hát igen valamikor ilyeneket is írtam.


A fekete farkas éjszakája

Téli éjszaka volt. A telihold hidegen csillant meg a fehér hótakarón, miközben az erdő mélyéről a baglyok álmos huhogása hallatszott, ami kiérve elveszett az éjszakában. A fenyves sötétjéből hirtelen egy sötét árny ugrott elő. Egy fekete farkas. Megtorpant a dombtetőn és lenézett a völgybe, majd mellső lábait behajlítva kúszott le a kissé meredek domboldalon. Lennt kecsesen sétált a patak mellett, minek a hideg tél jégtükröt kölcsönzött. Miközben a patakparton botorkált arra gondolt, hogy talán minden éjszakát egyedül kell majd eltöltenie hátralévő életében. Mindig egyedül kell majd ezen a csendes környéken sétálnia, arra várva h hátha történik vele, vagy körülötte valami érdekes, jó dolog.
Miközben ezek a gondolatok kavarogtak a fejében, egyszercsak egy fehér alakot látott közeledni. Közben a hó is elkezdtett szállingózni, úgyhogy nem látta rendesen, hogy mi lehet az. Talán csak egy hóbucka? Vagy egy fiatal törpefenyő, amit majdnem teljes egészében betakart a hó? Ahogy egyre közeledett affelé a valami felé rájött, hogy egy élőlénnyel van dolga. Egy másik farkassal. Mit akarhat itt, az ő területén? Lehet, hogy egy idegen falka kóborol erre, csak a többieket még nem látja? Még visszaszaladhatna a saját falkájához, a társaihoz, akik a domb és a fenyves túlsó oldalán voltak, de a fekete farkast hajtotta a kiváncsiság, tehát tovább közeledett az ismeretlen felé. Mikor már egészen közel kerültek egymáshoz, és a hátán is már a szőr az egekbe állt - hátha támadni kell - egyszercsak megtorpant. Egy barna szempárral találta szembe magát, melyen mint a drágakőn csillant meg a hold fénye, és ami tekintetét úgy ragadta el mint vérszomjas ragadozó az áldozatát. Egy hófehér nőstény farkas állt előtte. Kitudja hány percig csak álltak és kapaszkodtak egymásba a tekintetükkel. Szerelem első látásra.
(talán minden éjszakát egyedül kell eltöltenie) Vagy talán mégsem?
Közelebb léptek egymáshoz és összedugták az orrukat. A fehér farkas egyszer csak átugrott a patakon és elkezdett futni, a fekete pedig utána. Egész éjjel csak futkostak a havas vidéken és csak egymással foglalkoztak. Nem zavarhatta meg őket senki és semmi.

Attól az estétől kezdve minden éjjel találkoztak, ugyanott, ugyan abban az időpontban. A fekete farkas ki a magány sötét fellegétől rettegett, most úgyérezte boldog lehet. Nincs többé magányos séta a befagyott patak mellett, nincs többé magányos kóborlás a tölgyfák alatt.
Egyik éjszaka ismét telihold volt, a következő telihold. Ugyanúgy csúszott le a domboldalon, mint azon a csodaszép éjjelen és indult el a patak mellett. Sétált, csak sétált, már rég elhagyta azt a helyet ahol először találkoztak, de a fehér farkas nem jött. Egész éjjel várt rá. A telihold csak magányosan világította be a tájat, és mit meg nem adott volna azért, hogy újra láthassa a fényét abban a gyönyörű szempárban, de többé nem jött el. A fekete farkas bánatosan baktatott visszafelé és mászott vissza a dombra, ahonnan nemrég még olyan boldogan csúszott le. Talán csak egy álom volt? Megállt a domb tetején, leült és vonítani kezdett a hold felé. Csak vonított és sírt.